Георги Лозанов попиля Петьо Блъсков.Блъсков винаги е бил с властта, а

...
Георги Лозанов попиля Петьо Блъсков.Блъсков винаги е бил с властта, а
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Блъсков винаги е бил с властта, а сега иска да се направи на репресиран

Георги Лозанов попиля Петьо Блъсков.

Блъсков постоянно е бил с властта, а в този момент внезапно желае да се направи на жертва и на репресиран от новата власт, разяснява за основния редактор на в. " Труд "  Петьо Блъсков медийният специалист доцент Георги Лозанов по отношение на проблема с извеждането на редакцията от постройка на Министерството на културата по волята на министър Велислав Минеков.

" Тук явно има мощни имиджови желания и от страна на министъра на културата, и от страна на Блъсков. Министърът желае да се съобщи като най-активен и самоуверен герой против ГЕРБ - обстановката е такава, че той има потребност такова обществено обръщение да звучи, а Блъсков, който нормално постоянно е бил с властта и към властта като позиция, в този момент внезапно желае да се направи на жертва и на репресиран от тази нова власт. Това е конституиране на два имиджа и дори конфликтът посред им им оказва помощ и в двете направления да проработят своите автоверсии ", сподели доцент Лозанов пред БНР.

Според него надалеч не може да се приказва за принуда на медия. " Този диалог трябваше да стартира и да приключи със законните учредения, с които Министерството на културата е изнесло редакцията от тези пространства ", разяснява той. Вместо обаче да се приказва за върховенството на закона, е налице " едно мощно и мощно политизирано говорене за медиите ".

" Централният въпрос, който слага този проблем - или най-малко този, от който въпросът стартира - има ли законови учредения, на които да бъде изнесена редакцията на вестник " Труд " от пространствата на Министерство на културата? Най-напред изглеждаше сякаш това не е по този начин до дъно, тъй като няма правосъдно решение, няма съдия-изпълнител, който да извърши това, както нормално при подобен вид имотни разногласия, написа

Обаче се оказва, че когато парцелът е държавен, държавната институция, на която той принадлежи, в случай че смята, че е неточен наемател или е влезнал там на противозаконни учредения или не до дъно законно съображение или по ред други аргументи, може просто да подаде молба до регионалния шеф и тогава със заповед на регионалния шеф, без да минава през съд, да го извади със съдействието на полицията. "

Реакцията на министерството е отвън наличието на медията, счита Лозанов, който не вижда медийна взаимност в тази ситуация с „ Труд “.

" Ти, в случай че се превърнеш в медия мъченик, това не става в последния миг. Трябва да имаш медийна биография, върху която да стъпиш и която да те е декларирала като медия, която се употребява от свободата на словото и самата тя е демонстрация на независимост на словото. А освен в последния миг, когато възникне проблем, да очакваш някаква реакция и отбрана от страна на обществото, поради това, че си медия. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР